Mental hygiejne er noget, jeg mener vi mennesker gør os selv en tjeneste ved at, gøre mere brug af end vi måske gør idag. 

Rigtigt mange mennesker husker ikke sig selv i hverdagen. Meget ofte bruger vi rigtigt meget tid på at bekymre os om negative tanker, og små ting, som kommer til at fylde vores hverdag mere end den burde. 

Mit råd er helt klart hertil at man skal gøre noget for sig selv. 

Det kan enten være:

– Terapi
– Hypnose
– Meditation 
– Yoga
osv.

Hvis man skal følge med i hvad andre kloge hoveder ofte taler om i det offentlige rum, nemlig at stress om få år er en ”folkesygdom” som fremtræder mere almindeligt, end den for nogen måske gør idag, så anser jeg det for værende bekymrende. 

Derfor er mit enestående og ganske gratis råd nemlig at får gjort noget for sig selv, og få renset ud i sindet. 

Det er skide sundt, jeg gør det med jævne mellemrum for mig selv.
Det kan være at gå en tur i naturen, og være helt tilstede i nuet.

Lige præcis sætningen ”at være tilstede i nuet”, er noget jeg rigtig ofte støder på gennem klienter, og andre mennesker jeg møder på min vej, nemlig at man glemmer det. 

Jeg var en dag på restaurant, og ikke langt fra mit bord sad en familie på 4. 
Der var far, mor og 2 børn start teenager alder. De sad alle med deres mobiltelefoner fremme. Med jævne mellemrum grinede en ved bordet, og viste en video fra de social medier, og de andre grinede med. Dette stod på det meste af aftenen, kun afbrudt af moren nogle gange forsøgte at aktivere en samtale med sin mand og børn, men hver gang ledte den tilbage til det lille ”monster” i hånden på dem alle 4. Jeg gør mig ikke bedre end andre, men mit budskab er blot at vi glemmer at være tilstede i nuet. Så få gjort noget for dig selv, tag kontrollen tilbage i dit eget liv og rens ud i sindet.

Husk du altid kan tage kontakt til mig, og så kan vi sammen komme frem til hvordan jeg lige præcis kan hjælpe dig.